SHE Beauty Culture SHE Beauty Culture

МЕДОТЕРАПИЯ

Лечебната сила на меда е известна още от древността, освен вода и въглехидрати, медът съдържа важни микроеленемтни и минерали, витамини, някои ензими и антибиотични вещества. Медотерапията представлява цялостен природен метод на лечение, който съчетава специфична масажна техника с изключителните лечебни качества на пчелния мед. Целта е остраняване на натрупаните токсини от тъканите на организма.

 

Освен, че е много калоричен и се усвоява изключително добре от организма, медът е и добре познат като естествен антибиотик. Това прави медотерапията много подходяща за подхранване на най-големия орган в човешкото тяло – кожата. След масаж с мед кожата е свежа, тонизирана и дълбоко почиствана.

 

Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при артроза, белодробни заболявания, чернодробни болести, главоболие, безсъние, депресии, синдром на хроничната умора. Много е подходящ за пушачи и за хора, изложени на негативни фактори в ежедневието си. Терапията се прилага с детоксикация, подхранване и стягане на кожата. Може да се предлага в комбинация със сална или да се прави с помощта на сауна-одеало.

 

Как се прилага?

Необходимо е за начало да се покрият проблемните кожени участъци с тънък слой мед. След като сме намазали тялото, поставяме ръце върху покритата с мед кожа и отлепяме. Първите няколко отлепяния ще са безпроблемни, но с всяко следващо съпротивлението ще се увеличава. Въпреки леката болка, която се усеща по време на масажа, той е изключително ефикасен. Получаващият се вакуум при отлепяне на ръцете от кожата подобрява кръвообращението в кожата и мускулите и оказва благоприятно въздействие върху нервната система като цяло. Процедурата продължава, докато медът, който остава по ръцете, придобие бял цвят, като става дума за не повече от 10 минути.

 

След медната терапия тялото се измива. Появата на малки синини не бива да ви стряска, тъй като те отминават за няколко дни. Медният масаж се прилага през ден за около месец, като ефектът, може да се каже, че е още след втората процедура.

 

Масажна терапия с мед - 30мин.  - 30 лв