SHE Beauty Culture SHE Beauty Culture

Перманентен грим

 

Поставянето на перманентен грим представлява процедура близка до татуирането - микропигментация. Процедурата се извършва    като с много фини игли се вкарват бои под кожатана устните, веждите и клепачите. Поставянето на такъв траен грим се прилага с цел  да имитира молив за вежди или устни, както и очна линия.

 

Процедурата е почти безболезнена и безкръвна, т.к. в този слой от епидермиса, в който се инжектират цветните пигменти няма нерви и кръвоносни съдове. При поставянето на перманентен грим се използват минерални и неорганични бои, които не предизвикват алергии.

 

Когато перманентният грим е поставен от наистина добри специалисти, може да сте сигурни, че ще постигнете естествена и ненатрапчива визия. Той е особено подходящ в случаи на прекалено изтънели или изкривени вежди, които не могат да бъдат коригирани естествено; за постигане на желаната форма на устните; за прикриване на падналите клепачи на очите. Перманентният грим ще ви осигури перфектната визия по всяко едно време на деня без да е необходимо постоянно да го поддържате, както е при ежедневния и обикновен грим.

 

Въпреки естественият начин, по който изглежда, все пак е препоръчително перманентният грим да се прилага в случаи, когато са налице обективни причини за поставянето му.

 

Ефектът от перманентният грим не е постоянен. Естественото излющване на кожата, клетъчното обновяване и процесът „фагоцитоза” (система за автозащита на кожата по естествен път отстранява пигментите) предизвикват прогресивно отслабване на цвета за период от 1 до 3 години, според интензитета на имплантирания пигмент. Светлите цветове се задържат за по-кратко от тъмните. Обикновено за срок от 2 до 5 години (след задължителното ретуширане).

 

Цени:

Контур устни: 220 лв.

Микроблейдинг: 250 лв (в цената е включен и ретуша).

Вежди:  220 лв.

Очна линия /горен и долен клепач/ :  220 лв.

Попълване на устни с контур: 250 лв.

Бенка: 50 лв.