SHE Beauty Culture SHE Beauty Culture

Арома лечебен масаж

Арома лечебен масаж 


Арома-масажът е вид мануален масаж, при който комбинация от релаксиращи масажни похвати се прилагат със специфично масажно масло от етерични и базови масла в зависимост от индивидуалните предпочитания и нужди на всеки клиент. В зависимост от естеството на маслата, може да се постигне релаксиране на сетивата и нервната система или тонизиране и освежаване. Този масаж има и подчертан детоксикиращ ефект, тъй като масажните ароматни масла проникват в дълбоките слоеве на кожата и подлежащите тъкани, активират клетъчния метаболизъм и подпомагат изхвърлянето на отпадните продукти от обмяната на веществата.

Видове масла: Кафе, Портокал с канела, Розмарин и мента, Шоколад, Арган с етерично масло от роза, Водорасли, Ягоди сметана и шампанско.


 

- Цялостен - 35 лв/60 мин.

- Частичен -
17 лв/30 мин.

 

КАФЕ
Маслото от зърна на кафе има същото рН като кожата. Съдържа ферменти, които стимулират дотоксикацията. Често използвано е като съставка, в кремовете от висок клас, срещу стареене на кожата.
Изглажда подпухналите зони по кожата и й придава копринена мекота.

Маслото е богат източник на антиоксиданти, независимо дали се консумира (в напитки), или се прилага върху кожата.
Локалното приложение на маслото стимулира синтеза на колаген и еластин, както и на глюкозаминогликани, които подпомагат възстановяването на кожата и допринасят за подобряване на бариерната функция. Маслото също така подпомага задържането на влага в кожата.

КАНЕЛА С ПОРТОКАЛ
Маслото от Канела и Портокал се отличава със сладко-ориенталския характерен аромат на канела в  съчетание със свежото, цитрусово ухание на портокал. Действа загряващо, освежаващо и спазмолитично. Хармонизира и балансира сетивата. облекчава напрежението, стабилизира нервната система и ободрява.
РОЗМАРИН И МЕНТА
Засилва кръвообращението, изхвърля вредните токсини и подобрява общото физическо състояние.
Има релаксиращ и оздравяващ ефект върху мускулите и опорно-двигателната система на организма. Стимулира мозъка, нервните клетки, обмяната на веществата, помага за повишаване на концентрацията и умствената сила, облекчава мускулните  крампи и намалява напрежението в ставите.


ШОКОЛАД
Възстановява мекотата на кожата и нежното усещане, благодарение на въздействието на какаото - хидратация, антиоксидиране. Какаото стимулира произвеждането на ендорфини, известни като "хормони на щастието", които стимулират сетивата, освобождават напрежението и създават приятно усещане за комфорт.


АРГАН с етерично масло от Роза

Аргановото масло има силно анти-ейдж действие. Благодарение на съдържащите се в него мастни киселини (най-вече линоленова), овлажнява кожата и е мощен антиоксидант. Забавя процесите на стареене на кожата, възстановява я след изсушаване и я предпазва от вредните външни въздействия.

Poзoвoтo мacлo cмeceнo c мacaжни мacлa или paзтвopeнo във вaнaтa мoжe дa пoмoгнe пpи aлepгии, бeзпoĸoйcтвo, acтмa, ceннa xpeмa, глaвoбoлиe, дeпpecия, мигpeнa, нepвнo нaпpeжeниe, дeпpecия, тъгa, cтpec, ycпoĸoявa cъpдeчният pитъм, cтимyлиpa чepния дpoб и жлъчният мexyp и дeйcтвa ĸaтo oбщo тoнизиpaщo cpeдcтвo зa ĸoжaтa.


ВОДОРАСЛИ

Засилва разграждането на мазнините в подкожието и регенерира заобикалящите ги тъкани, увредени от слабата циркулация на кръв и лимфа. Водораслите стимулират изграждането на колагена в кожата и, благодарение на тях, тя се стяга и освежава; хидратират в дълбочина естествената ни обвивка.
ЯГОДИ, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО

Пир за цялото тяло и душата благодарение на стимулиращия ефект на тези афродизиаци.