SHE Beauty Culture SHE Beauty Culture

BOTOX Ботокс (Ботулинов токсин)

В непрестанната борба срещу стареенето на кожата и организма, "SHE Beauty Culture" предлага на своите клиенти един от най-съвременните и ефективни методи, за изглаждане на бръчки с Ботулинов токсин или т.нар. „Ботокс”.

Какво е Ботокс (Ботулинов токсин)?
Ботулиновият токсин  представклява невротоксин тип А, синтезиран от специфичен вид бактерии, наречени Clostridium Botulinum.
Той е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, около очите и между веждите. Не изисква специална подготовка преди или след манипулацията, адаптира се за всеки пациент индивидуално и има обратим ефект. Процедурата на прилагане на БТ трае около 15 минути. Не е необходим и възстановителен период, през който всички да разберат че с Вас „става нещо”. 

Подходяща ли е зa Вас терапията с Ботокс (Ботулинов токсин)?

"Ботокс" се прилага изключително успешно при третирането на мимическите бръчки на лицето. Това са бръчките, които възникват в резултат на непрекъснатата дейност на мускулите на лицето, когато изразяваме някакви емоции – радост, гняв, тъга, учудване и т.н. В млада възраст кожата е еластична и гъвкава и бързо възстановява гладкия си вид. Към 25 години се забелязват първите линии и бразди, а след 30 и първите мимически бръчки. Най - подходящи за терапия с Бotoks са пациентите на възраст 30+ години (30 – 55 г.). При тях кожата е със запазена еластичност и не „увисва” след релаксацията на мускула. Създава се възможност за „консервиране” на красотата на лицето. При преценка от страна на специалист Бt може да се приложи и при по - млади пациенти или при по - напреднала възраст, в зависимост от индивидуалните особености, както и да бъде комбиниран с други техники – пилинг, лазер, лифтинг.
Botox Injeccions 
Козметичната форма на ботолуновия токсин, често отнасяща се към нейното търговско име BOTOX®  е популярна безоперативна инжекционна форма която временно редуцира или елиминира емоционални бръчки, пачи крак, гънки около очите и шията. Токсина блокира нервните импулси парализираики самия мускулите които предизвикват тези бръчки като в същото време предава на кожата по мек и свеж вид на третираната област. Изследванията също показват че BOTOX®  е също така ефективен за облекчаване на болки от мигрена, прекомерно изпотяване и мускулни спазми в областа на шията и очите.

Botox Cosmetics за мъже

BOTOX®  Cosmetics  определено не е само за жени. Жените говорят по често за външния си вид, но мъжете също са заинтересовани от своето представяне. Мъж с ясно изразени бръчки между веждите може да бъде приет като сърдит или стресиран – той със сигурност не би искал да бъде възприеман по този начин. Ето защо не бива да ни изненадва желанието на мъжете да използват възможностите които ни дава BOTOX®  Cosmetics  за решаването на тези проблеми чрез една безоперативна администрирана от лекар процедура.
Третирането с BOTOX®  Cosmetics  изисква малко време извън офиса. Това дава възможност да бъде извършена дори във времето на обедната почивка и да се върнеш навреме обратно в офиса.
Консултираите се с вашия лекар относно възможностите да използвате BOTOX®  Cosmetics във вашия конкретен случаи и научете повече как да ползвате BOTOX®  Cosmetics .

Какви проблеми могат да се решат с помощта на Ботокс?

Това е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимически бръчки в областта на горната половина на лицето: челото (при учудване), между веждите, т.нар. „лъвска бръчка” (при сърдене) и около очите – бръчки тип „пачи крак” (при широка усмивка). Те се формират от действието на мускули, които точно и сигурно могат да бъдат определени и третирани.
"Ботокс" не се препоръчва  В долната половина на лицето, защото мускулите образуват сложна плетеница и възможностите за чисто анатомични индивидуални особености тук са по - големи.Затова в тази област успешно се прилагат други методи на терапия, например с филъри.

 
Ботулинов токсин  се Прилага успешно и за лечение на хиперхидроза – засилено потоотделяне на подмишници, длани и стъпала.

Какъв е механизмът на действие?
„Ботокс” се инжектира със свръхтънка игла, поради което не е необходима локална анестезия. Препаратът блокира предаване на нервния импулс от неврона към мускулното влакно като pо този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т.е. не се съкращава и не може да набръчква кожата, която се намира отгоре, вследствие на което бръчките се изглаждат.
Как се извършва манипулацията?
Всяка процедура започва с консултация. Вие обсъждате с лекар специалист  целите на инжекциите, очакваните резултати, възможните противопоказания и усложнения, след което се подписва информационно съгласие за процедурата. Процедурата се извършва в предварително уговорен ден и час. Кожата се почиства добре. Отбелязват се точките, в които ще се апликира ботокс. Лекарят  определя количеството, което ще се инжектира. Пациентът е в седнало или полулегнало положение. По време на инжектирането може да има усещане за убождане, парене или разпъване, което отминава веднага след това. В края на процедурата се поставя охладена маска върху лицето за 10 минути.

Колко време трае ефектът?
Първите промени се отбелязват след 72ч. Максималният ефект се наблюдава средно на 14-15 ден след инжектиране, а продължителността на ефекта е 4-6 месеца. Повторно инжектиране може да се направи най-рано след 2 месеца. Следваща апликация на ботокс се прави 6месеца и трайността на ефекта се удължава на 8-12 месеца.
Кога можете да направите следваща процедура?
Предимството на БТ е, че осигурява покой на мимическите мускули, поради което съществуващите линии и бразди не се задълбочават, а формирането на нови се предотвратява. Повторно и поредно инжектиране на БТ може да се направи винаги, когато прецените че състоянието на бръчките не е задоволително, т.е 1 - 2 или 3 пъти в годината, както и просто преди специален за Вас повод.

Колко дълго (години) мога да си слагам Ботокс (Ботулинов токсин)?
Няма ограничение в броя на терапевтичните процедури с БТ. Обикновено след 6 - 8 апликации вече имате добре съхранен вид на мимическите бръчки и могат да минат години преди да предприемете следващи стъпки в грижата за красотата и здравия вид на лицето.
Има ли алергични реакции?

Няма съобщения за истински алергични реакции. Хора, които знаят, че са алергични към ботулинов токсин или албумин, трябва да избягват използването на ботокс. 

  Относителни противопоказания:
- миастения /болестна мускулна слабост/
- нарушения в съсирването на кръвта
- възпалителен или инфекциозен процес в области за инжектиране
- бременност и кърмене
- не се препоръчва за лица под 12 години

Какво трябва да се прави след процедурата?
Препоръчва се да свивате и разпускате мимическите мускули като правите съответната гримаса в рамките на 2-3 часа след процедурата. Това спомага за по-равномерното и цялостно разпределение на препарата.

Какво НЕ трябва да се прави след процедурата?

- Не трябва да масажирате и натискате инжектираните места;
- Да не се поставят активни козметични продукти – кремове, гелове, маски;
- Да не се предприемат козметични процедури - пилинг, масаж на лице /поне за 72 часа/.

Цени:
1 зона  200лв.
2 зони(чело)   400лв.
3-те зони  500лв.

За единица  12 лв.