SHE Beauty Culture SHE Beauty Culture

Пресор

SHE Beauty Culture разполага с BTL-6000 Lymphastim. Това е апарат от най- ново поколение, който се използва за терапевтично лечение на лимфоедема и подобряване на кръвообращението на крайниците. Апаратът работи на принципа на прекъсната пневматична компресия или така наречената пресотерапия. При терапия крайникът се поставя в надуваем крачол, който после се пълни с компресиран въздух чрез система от маркучи, като процесът се контролира от апарата. Всеки един от крачолите се състои от серия независими помежду си камери за въздух, които се пълнят в предварително зададена последователност според нуждите на пациента. Множество изследвания показват, че прекъснатата пневматична пресотерапия е изключителноефективен метод при лечение на разстройство на лимфната система.

Лимфатичният дренаж активира потока на лимфата през лимфните пътища в тялото. При нормални обстоятелства по тези канали преминава около 4 литра течност дневно. Лимфната система играе жизнено важна роля в имунната система на организма.

Лимфодренажната терапия използва анатомични и физиологични познания за човешката циркулационна система, за да стимулира активността на лимфатичните канали. Тази терапия повишава потока на лимфата на критични места и ускорява обмяната на веществата в тъканите. Пневматичната пресотерапия се приема позитивно от пациентите като един много приятен и ефективен метод на лечение.

Апаратаът има различни програми според зависимост от тази ,която е необходима за Вас продължителността може да бъде от 30мин.до 60 мин.
Цена на 1 процедура  20 лв.
Пакет от 10 процедури  150 лв

BTL има 8 програми:
 

Име Препоръчително налягане Препоръчително време Характеристика и ефект на програмата
Massage 40-80mmHg 30min Ефекта от процедурата наподобява масаж
Physiological 30-70mmHg 30min Премахва застоялата лимфа и тренира съдовата система. Използва се главно за регенерация и в спортната медицина.
Preparation 30-70mmHg 20min Подготвителна програма, стимулираща тъканите преди по-нататъчно лимфатично лечение.
Lymph Drainage 30-70mmHg 45min Наподобява ръчен лимфодренажен масаж. Започва с отблокиране на аксиларният ганглий. Това е най-подходящата програма за естетично приложение.
Elephantiasis 30-80mmHg 45min Програмата е подходяща за ясно изявени лимфостази и значително задържане на лимфната течност.
Venopress 20-50mmHg 30min Програма за подпомагане и увеличаване на притока на кръв към перифериите на крайници. Помага за предотвратяване на съдови проблеми като разширени вени.
Embrocation 30-70mmHg 45min Последователно помпане на камерите, осигуряващо внимателно отстраняване на лимфната течност.
Reversed Combi 30-70mmHg 45min Комбинирана програма, в която камерите се пълнят в предварително зададена последователност. Започва с освобождаване на стаза, след което продължава с последователно избутване на лимфната течност.

 

Предимства на BTL LYMPHASTIM:

  • Помага при лечение на отоци, справяне с болката, може да се използва и профилактично.
  • Ускорява заздравителните процеси.
  • Не натоварва тялото с лекарствени продукти.
  • Базирана е на безопасният принцип на прекъснатата пневматична компресия (пресотерапия)

 

Естетично приложение на пресотерапията:

  • Целулит, ремоделиране на тялото;
  • Превенция на подути вени;
  • Липоедема;
  • Синдром на тежки крака;